Tuesday, January 31, 2012

Marinara Sauce Molina's Style



Hello my beautiful readers,

At first, I asked myself; “is it worth to spend the time to make my own marinara sauce when the ones in the store are good”?  Now, I think it is TOTALLY worth it!  I get to add the ingredients I like the most and it came out delicious!! But most importantly it is easy, nothing complicated.

You will need:

1/5 cup extra virgin olive oil
1 yellow onion, chopped
 7 cloves garlic, chopped
2 stalks celery, chopped
2 medium carrots, peeled and chopped
1 can crushed tomatoes
1 can whole tomatoes
1 dried bayleaf
Salt (Kosher) and black pepper to taste
Adobo seasoning (if desired)
Fresh parsley


Directions:

In a large pot, heat the oil over medium heat.  Add the onions with a pinch of salt and sauté until soft and translucent. Add the garlic, celery and carrots and sauté for about 8-10 minutes.  Reduce the heat to medium-low and add the tomatoes, bay leaf and parsley.  Partially cover the pot and cook, stirring occasionally, until the vegetables are soft and completely cooked through for about 1 to 1/2hrs.  Let the sauce cool slightly.  In a food processor blend the sauce until smooth. Let it cool completely, cover and refrigerate overnight.  The next day, remove the lid and bring the sauce to a slow simmer until you are ready to serve.

Xo, 
Aixa 
~~~~~~~~~ 

Hola mi gente hermosa!

A primera instancia pensé, “valdrá la pena tomarme el tiempo y esfuerzo en hacer mi propia salsa roja cuando en el supermercado la venden y es rica”?  Ahora pienso, valio la pena TOTALMENTE! Preparándola yo, tengo la ventaja de escoger los ingredientes y porciones que quiero en mi salsa y quedo riquísima!! Pero más importante, es fácil y nada complicado.

Necesitaras:

1/5 taza aceite de oliva extra virgen
1 cebolla amarilla picadita
7 dientes de ajo picaditos
2 tallos de apio picaditos
2 zanahorias medianas peladas y picadas
1 lata de tomates machacados
1 lata de tomates enteros
1 hojita de laurel
Sal Kosher y pimienta negra al gusto
Adobo al gusto (de ser necesario)
Perejil fresco

Como hacer:


En una olla grande, calienta el aceite a fuego mediano.  Añade la cebolla con una pizca de sal y cocina hasta que la cebolla este suave.  Añade el ajo, el apio, la zanahoria y cocina por 8-10 minutos. Reduce el fuego a mediano-bajo y añade los tomates, hoja de laurel y perejil.  Cubre la olla parcialmente y cocina moviendo ocasionalmente, hasta que los vegetales estén suaves y completamente cocidos por alrededor de 1 a 1 ½ hrs.  Deja que la salsa se enfríe un poco.  Luego pasa la salsa a un procesador de alimentos y asegúrate que este bastante suave y uniforme. Déjala enfriar por completo, cúbrela y guárdala en la nevera hasta el siguiente día.  Remueve la tapa y calienta la salsa a fuego mediano-bajo hasta que esté lista para servir.

Xo, 
Aixa

3 comments:

  1. Me encanta la idea de hacer este tipo de salsa homemade, Ya q soy fan de la cosina italiana. Esta bien chévere tu blog.

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    1. Gracias Keila! A mi tambien me fascina la comida italiana!! : )

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  2. Me encanta la idea de hacer este tipo de salsa homemade. Ya q soy fan de cosina italiana. Esta bien chévere tu blog.

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