Wednesday, January 18, 2012

Cream of Potato



I made this recipe for a special dinner on Christmas’ Eve and it was a very cold night so it ended up been perfect for the occasion.  It is great for a cold or rainy day. Even your kids will love it.  It is savory and delish!

You will need:

2 Medium Potatoes (peel and cut them in small pieces)
2 tbsp Celery
2 tbsp chopped yellow onion
Fresh Parsley Flakes (dried is fine as well)
2 tbsp Butter
1 reg. can of vegetable broth
1 cup of milk
½ cup cream cheese
Salt
White Pepper
2 tbsp all-purpose flour
Paprika
Cilantro

Directions:

Boil the potatoes with a little bit of salt.  In a medium sized pot melt butter and sauté celery and chopped onion until both are tender.  Add the vegetable broth, parsley, milk, flour and cream cheese.  Stir until the flour is well blended and cream cheese is melted. Add salt and pepper to taste.  Drain the potatoes and add them to the cream.  Serve and garnish with paprika and a cilantro leaf.  You can use green onions instead of cilantro.  Enjoy!

PS>

I usually buy the celery and when I get home from the store I wash it, chop it, put it in a sandwich bag and freeze it.  This way it lasts longer and it’s ready to use.  

Xo,
Aixa

~~~~~ 

Hice esta receta para la cena de Nochebuena y estaba bastante frio (el clima) así es que “vino como anillo al dedo”!  Es perfecta para un día frio o lluvioso.  Tiene mucho sabor y es muy rica!
Además, la puedes acompañar con una ensalada verde y una rica limonada…

Necesitaras:

2 papas tamaño regular (cortadas bien pequeñas)
2 cdts de apio
2 cdts de cebolla amarilla bien picadita
Perejil fresco (si es seco también está bien)
2 cdas mantequilla
1 lata de caldo de vegetales (yo prefiero la marca Swanson)
1 taza de leche
½ taza queso crema
Sal
Pimienta blanca
2 cdas harina blanca (para todo uso)
Pimenton 
Cilantrillo

Como hacer:

Hervir las papas ya lavadas, peladas y picadas en pedazos pequeñitos (media pulgada). En un sartén mediano derrite mantequilla, añade cebolla y apio hasta que estén cocidos. Añadir el caldo de vegetales, perejil, leche, harina y queso crema.  Mezclar bien hasta que la harina este bien incorporada y el queso crema derretido.   Añadir sal y pimienta al gusto.  Escurre las papas y añádelas a la crema.  Servir y adornar con paprika en polvo y una hojita de cilantro, aunque puedes sustituir el cilantro por cebollines verdes.  Buen Provecho!

PS>

Usualmente cuando compro el apio lo lavo y corto en pedazos pequeños, lo guardo en bolsitas para sándwiches y los congelo.  Así cuando necesito hacer una receta rápida solo agarro los que necesito y listo!  Además, suelo hacer el mismo procedimiento con los cebollines verdes.

Xo,
Aixa



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